06 275 799 77 info@meertsmakelaar.nl

Eigenaar zijn van een recreatiewoning bij EuroParcs en zelf genieten van de geweldige rust en ruimte

Eigenaar zijn van een recreatiewoning bij EuroParcs en zelf genieten van de geweldige rust en ruimte

die de verschillende EuroParcs resorts bieden, houden een win-win situatie in. U combineert het vakantiegevoel met het maken van rendement door uw recreatiewoning geheel of gedeeltelijk beschikbaar te stellen voor de verhuur. Uw rendement ontvangt u direct vanuit de verhuuropbrengsten. Het mag daarom duidelijk zijn dat steeds meer Nederlanders kiezen voor het beleggen in recreatievastgoed bij EuroParcs.

Maximale zekerheid

Bij EuroParcs kunt u kiezen voor meerjarige vaste huuropbrengsten. Dit betekent een vast gegarandeerd rendement. Voor meer informatie kunt u bellen met 0627579977

Een optimale investering

Investeringsmogelijkheden

Eigen gebruik of (gedeeltelijke) verhuur

U kunt een tweede woning aanschaffen voor puur eigen gebruik, gedeeltelijk voor de verhuur en gedeeltelijk voor eigen gebruik of voor honderd procent voor de verhuur. Wanneer u voor rendement gaat is het uiteraard de beste optie om uw nieuwe bezit jaarrond te verhuren. Gebruikt u het recreatieobject een gedeelte van het jaar zelf, houd dan rekening met lagere verhuuropbrengsten.

Reёle of gegarandeerde verhuuropbrengsten

U heeft bij een aantal recreatieobjecten de mogelijkheid om vooraf al zeker te zijn van inkomsten via de zogeheten gegarandeerde verhuuropbrengsten. Daarbij krijgt u de garantie dat het recreatieobject een met u afgesproken omzet genereert: u ontvangt een vooraf met u overeengekomen bedrag. Gezien de groei die de parken van EuroParcs doormaken adviseren wij onze klanten echter te vertrouwen op de marktwerking. Bij reële verhuuropbrengsten krijgt u de daadwerkelijke verhuurinkomsten, ook met aftrek van de verhuurprovisie, op uw rekening door het park gestort. En daarnaast ontvangt u natuurlijk in uw inkomsten de jaarlijkse stijging van de verhuurprijzen. Wel geldt bij dit alles: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie op de toekomst. EuroParcs adviseert u in de meeste gevallen voor de reёle opbrengsten te gaan. Dat heeft ook te maken met de restricties die van toepassing zijn wanneer u kiestvoor gegarandeerde verhuuropbrengsten. Eigen gebruik van de woning is dan in het geheel niet mogelijk.

De verhuur

De verhuuropbrengsten worden maandelijks met u afgerekend. U ontvangt hiervan ook een duidelijk overzicht. Verder krijgt u informatie over de bijkomende (park)kosten en de prijslijst ten behoeve van de servicekosten van EuroParcs Verhuur. Tevens wordt er een klantenfiche ingevuld. Hierop worden uw gegevens als eigenaar vermeld en ingevoerd in het reserveringssysteem van de parken. Doel van deze administratieve handelingen is om overzicht te houden zodat wij uw recreatieobject en ‘uw’ park maximaal kunnen promoten. Dat gebeurt door marketingcampagnes via alle mogelijke middelen: print, televisie, digitaal en op beurzen, maar ook langs de weg kun je reclameborden van EuroParcs tegenkomen. Daarnaast is er een speciale mogelijkheid uw recreatieobject exclusief te promoten op de algemene sites van de parken. Die zijn met het centraliseren van de verhuurmogelijkheden via EuroParcs Verhuur nog interessanter geworden. Gasten kunnen 24 uur per dag en zeven dagen per week telefonisch boeken via het EuroParcs Contact Center.

Eigen verhuursite

U kunt uw verhuuropbrengsten verder verhogen door een eigen verhuursite in het leven te roepen waarin u uw recreatieobject met het betreffende vakantiepark aanprijst. U brengt daarmee uw verhuurprovisie met 10% omlaag: u betaalt voor de door Europarcs verleende verhuurservice van EuroParcs dan geen 25% maar 15%. Wanneer uw recreatieobject echter via een externe touroperator verhuurd wordt, dan is het percentage 25%

Het 10 stappenplan

Over de aankoop van een recreatiewoning heeft u vast veel vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de BTW teruggave, de omzetbelasting of met welke bijkomende kosten krijg ik te maken? Op al deze -en nog vele andere- vragen geven wij uitgebreid antwoord in ons 10 stappenplan. Het 10-stappenplan geeft uitleg over alle stappen die u gaat nemen als u een recreatiewoning bij EuroParcs gaat kopen.

De 10-stappen
  1. U moet er rekening mee houden dat u minimaal over circa 30% eigen vermogen moet beschikken om een 2de woning te kunnen aanschaffen. Wij hebben verder uitstekende contacten met financiële instellingen wanneer u voor het rondmaken van het aankoopbedrag financiering nodig hebt.
  2. U word in uw verwachting niet teleurgesteld. Wie kiest voor een tweede woning als investering en dus niet of in beperkte mate voor eigen gebruik, kan rekenen op goede verhuur-opbrengsten. Wie een woning alleen voor eigen gebruik aanschaft weet zich te verzekeren van een topaankoop op een toplocatie, met veel vakantieplezier voor zowel de jongere als een oudere doelgroep
  3. Meerts Makelaar is u vaste aanspreekpunt wij doen meer dan alleen u door het aankooptraject loodsen. Ik ben ook uw contactpersoon als het gaat om jaarlijkse evaluatie van uw portefeuille en andere vragen en kansen die in loop van de tijd de revue passeren.
  4. Kiest u voor een bestaande tweede woning of nieuwbouw? De aanschafkosten van de eerste mogelijkheid zijn lager, de opbrengsten van de tweede optie zijn doorgaans hoger.
  5. U hebt bij de aankoop van een tweede woning de keuze tussen een huurkavel of ook de grond aan te schaffen. Wanneer u opteert voor een huurkavel is uw rechtspositie anders dan wanneer u de grond eigen maakt.
  6. U dient 95% van de aankoopsom voor de oplevering te voldoen.
  7. De btw van de aankoopprijs is alleen aftrekbaar wanneer u de tweede woning in de verhuur zet. Wanneer u de tweede woning gedeeltelijk voor eigen gebruik en gedeeltelijk voor de verhuur benut, is de btw slechts aftrekbaar voor het deel dat uw nieuwe bezit commercieel verhuurd wordt. Bij puur eigen gebruik is de btw in het geheel niet terug te vorderen.
  8. Europarcs ontzorgdt u na na de aankoop van A tot Z met de verhuur. Dit wordt ook schriftelijk vastgelegd.
  9. Bij de aankoop van een tweede woning komt meer kijken dan alleen eigen maken van het vastgoed en/of onroerendgoed. U moet ook rekening houden met parkkosten die u door Europarcs in rekening worden gebracht.
  10. U bent zelf verantwoordelijk voor een deugdelijk verzekeringspakket na oplevering van u tweede woning.
Woning kopen
Woning verkopen
Uw Makelaar:
Albert Meerts

VIND de sleutel tot je droomwoning

Vul het onderstaande formulier in. Wij nemen spoedig contact op.

6 + 3 =

WhatsApp chat